HALLOUMISTROGANOFF - RECEPT

Mina bilder, Vardag / halloumi, recept, stroganoff, vegetariskt / Permalink / 0
 
Hej bästa ni! Igår nämnde jag att vi åt en supergod middag, nämligen halloumistroganoff. det är lite som vanlig stroganoff, men utan korv och alltså vegetarisk. vi har börjat äta vegetariskt 1-2 gånger i veckan och det är inte för att försöka bli vegetarianer helt eller så, utan för att det är väldigt gott oftast, mycket smaker, kul att prova något nytt men samtidigt bra att inte äta kött hela hela tiden. och än så länge känns det bra. 
 
Måste därför tipsa om detta receptet, där det inte är några konstiga ingridienser egentligen och superlätt att laga, vi har dock ökat mängden av allt utom halloumin för att vi tycker att det blev bättre, så lite mer av allt så räcker det dessutom till fler! såhär gör du: 
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

400 g Halloumi 
1 Gul lök 
1-2 Morötter
1 tub (!!) tomatpuré
3 dl grädde 
1 vitlöksklyfta 
1 grönsaksbuljong 
Salt & peppar

1-2 dl vatten för att få det mer "såsigt"

Tillagning:

Skiva halloumin i smala bitar och stek dem tills dem är lite gyllenbruna. Lägg dem åt sidan och hacka och stek löken. Tillsätt riven morot och pressa sedan i vitlök. Blanda ner tomatpurén, och stek allting tillsammans. Häll i grädde (ev vatten om du vill). Lägg i grönsaksbuljongen och låt allting koka upp lite och krydda med salt och peppar. Lägg i halloumin igen och låt den bli varm och sen är det klart! Servera med ris och grönsaker :) 

Liknande inlägg

Till top