RAWFOOD TÅRTA




Här kommer ytterligare några bilder på rawfoodtårtan som vi serverade när mamma och syrran firades. För er som är sugen att prova göra den tänkte jag dela med mig av receptet, för den är verkligen sååå god!! Egentligen ska det vara mango i, men vi ville hellre ha jordgubbar eftersom vi hade plockat färska, men det är en smaksak. Används mango ska det vara en hel i fyllningen.
Botten:
1 dl hackade dadlar
3 dl valnötter
1/2 dl vatten
2 dl kokosflingor
1 msk honung
2 tsk kanel
1 nypa salt
Fyllning:
1-2 dl jordgubbar (ev 1 mango)
1 dl cashewnötter
1 msk kokosolja
1 msk honung
Garnering:
Jordgubbar, hallon/blåbär
Gör såhär (8 portioner):
♥ Mixa dadlarna. Lägg till valnötter och mixa tills nötterna är ganska fint hackade. Tillsätt vatten, kokosflingor, honung, kanel och salt. Mixa lite snabbt. Lägg ut smeten på ett fat och forma till en jämn botten.
♥ Skär bort det gröna på jordgubbarna, och dela de i lite mindre bitar. Förbered även jordgubbar till garnering.
♥ Mixa cashewnötter så det blir som ett mjöl. Tillsätt jordgubbar, kokosolja och honung. Mixa fyllningen så den blir slät. Häll sedan fyllningen ovanpå "botten" och garnera med jordgubbar och hallong/blåbär.