ETTÅRSKONTROLL I UMEÅ

Vardag / Permalink / 0
Hemma efter två dagar i umeå. nu var det dags för ettårskontroll som man alltid gör efter en behandling med stamcellstransplantation. senast vi var i umeå var faktiskt i september nu, så det var en speciell känsla att åka igen. tyvärr var jag rätt sliten i tisdags från början, sedan var jag tvungen att fasta hela dagen fram till vi kom fram, eftersom jag skulle iväg på röntgen. när vi kom till umeå var hotellet avbokat, så det strulade ända fram tills jag hade tid på sjukhuset. 
 
 
Väl där var jag såklart lite stressad av det, plus att jag alltid är nervös. men det är inga problem att gå igenom röntgen, utan svaren som kommer sen är ju det läskiga. men de skulle komma dagen efter. så efter röntgen mötte jag upp Erik som hade väntat på mig, och så köpte jag lite efterlängtad lunch. som tur är fanns rester i restaurangen av stuvade makaroner och köttbullar. hur gott? de har faktiskt riktigt bra mat där, och husman brukar vara bäst.
 
på hotellet
 
efter att jag ätit åkte vi till stan för att leta efter vårat nya hotell (eftersom vi behövde boka nytt). det låg väldigt centralt och var lite högre standard än det vi var van vid, helt klart. vi bytte om och gjorde oss lite fräscha innan vi letade oss ut på stan en sväng. vi hann inte mycket innan butikerna stängde men lite tidsfördriv blev det trots allt. och sen var det även världens sommarväder. nästan 20 grader kändes det som i solen, och parkerna var fulla av folk. vi tänkte sätta oss på restaurang sjöbris vid vattnet men såklart var de fullt så det blev lenas krog istället, lika bra det. efter en middag och något glas drog vi tillbaka till hotellet för vila och serier efter en lång dag.
 
umeå city, så mysigt med parkerna
 
Onsdagen började med en till röntgen för mig, av hjärtat denna gång. den gick bra och nästan smärtfritt och jag fick åka tillbaka till Erik efter. Vi checkade ut från hotellet och drog sen ner på stan för lunch. försökte ta vara på sista stunden i solen innan det var dags för sjukhuset igen. denna gång fick erik följa med, eftersom det var läkarbesök. jag gjorde ett snabbt EKG först bara med en sköterska (som jag inte sett på ett år, så det blev en liten återträff!) och sedan mötte vi läkaren igen. där fick vi återigen se alla 400+ bilder som tagits på mig dagen innan, diskutera färger och allt, och senare se provsvar på röntgen nr 2 samt alla blodprover som jag tagit innan i östersund. om ni bara visste hur många siffror man får hålla reda på under den där stunden alltså. kroppen verkade sammanlagt piggare vilket vi är så lättade av, och förhoppningvis kan jag lämna sjukdomen bakom mig nu, sen fick vi studera massa prover och svar ang mycket i kroppen som blivit skadat/blivit sämre av behandlingen också. det är aldrig svart eller vitt, så det var blandade känslor efter det mötet, eftersom det är många svar och tankar som kommer fram.
 
utelunch i solen på espresso house
min stjärna
 
vi tog en sväng förbi IKEA på vägen hem och köpte också lite mer mat eftersom vi ätit lite dåligt innan, sen tog vi bilen hemåt igen. fem timmars resa innan vi kunde landa i östersund strax efter halv tio på kvällen. sen somnade vi fort kan jag lova.. 
Till top