SISTA DAGEN I PARIS - AU REVOIR

Vardag / Permalink / 0
Och så kommer vi till den sista uppdateringen från Paris-resan. Sista dagen var söndag och då hade vi en heldag i värmen. Det blev 32 grader som mest och vi kände att vi hunnit med väldigt mycket som stod på vår to do-list. Vi hade sett Eiffeltornet, flera av de byggnader som vi tänkt, vi hade varit på en takbar och bara strosat i området mm. Däremot kom vi på att vi kunde prova en sak, och det var att ta en av de kända turistbåtarna som går längs seine. Det kändes som en perfekt dag för detta. Vi satte oss på tunnelbanan mot hållplatsen Trocadero, och gick ner mot Seine. Vi hittade där en timmas tur med båt där de flesta kända byggnader fanns längs "vägen". Även om vi sett flera var det en mysig tur och en sista möjlighet att se ställena en gång till. 
 
På andra sidan bron här gick båten ifrån
Vi satt i solen men det blåste iallafall lite så det inte blev för varmt. Som norrlänning är man inte supervan vid 32 grader och sol.:! 
 
Efter båtturen gick vi för att leta lunchställe. Vi hittade denna lite "gömda" gränd och det kändes som att vi hamnade i en gammal stad. TIllslut svängde vi in på ett sushiställe för då var vi för hungriga för att leta något mer :) haha
 
Eftermiddagen spenderade jag i shoppingbutiker vid Chatélet (finns en del butiker där inte långt från tunnelbanan) och senare åkte vi till området där vi bodde, vid 9 arr för att gå tillbaka på vissa butiker som vi varit inne på tidigare. Tex kan man inte riktigt få nog av Galeries Lafayette, och där köpte jag även en studentpresent till min bror som skulle ta studenten en vecka senare. 
 
Totalt blev det inte så mycket shopping, men vi hann med den presenten, jag köpte lite smått och gott på Sephora, lite på HM, såklart macarones på Laduree, och sen var det mest en massa mat! Det fanns så mycket gott!
 
 
Vi avslutade söndagen med just det, lite mat. Jag tog en chrepes med fyllning som var lite matigare men sedan kunde vi inte motstå att ta en till crepe med nutella och jordgubbar, allas favorit! Vi satte oss längs en trottoarkant och åt en varsin crepe och pratade om livet, lite djupare än innan verkligen. Ändå ett fint avslut på en lyckad resa!!!
 
 

Liknande inlägg

Till top