OKTOBER

Vardag / Permalink / 0
Måndag idag och en ny vecka. Sjukt att snart har ett nytt år passerat, det är redan mitten på oktober och jag kan inte förstå att jag varit borta från jobb och min vanliga vardag i snart 11 månader. Min sjukskrivning löper på och såklart är det extra speciellt nu detta år att vara sjukskriven. Det är ökad förståelse för min situation och krav på försiktigthet och det känns också bättre för mig utan att ha den här pressen att höra av mig till folk hela tiden och uppdatera de om min vardag just nu. Corona har gjort att folk vet att det är så speciellt för alla och många är så försiktiga för att undvika smitta att de förstår att jag såklart också är det. 
 
Idag var jag som vanligt på sjukhus för veckans provtagning. Dessutom har jag börjat "lämna blod" varje vecka nu så jag blir av med 300 ml per gång. Detta låter kanske helt sjukt men mina järnvärden måste ner och då är det detta som är lösningen tydligen. Så framöver ska jag springa på sjukhuset varje vecka och göra sånt. Min kropp ska liksom märka att jag lämnar blod och därför nybilda blodkroppar och själv få ner mitt järnvärde. Det blir en liten dominoeffekt så att säga.
 
Idag blev jag dessutom intervjuad av en läkarstudent efter mina prover. Han ville höra lite hur allt gått till för mig detta år och hur "man" mår under en sån här behandling etc. Detta är ju superindividuellt men ändå bra för en läkarstudent att höra så de även får en inblick ur patientens vinkel. Detta var inte heller första gången jag blev intervjuad av en student utan senast jag var i umeå hade jag ett samtal med en tjej där med liknande frågor. Ni vet ju att det är viktigt för mig att få berätta eller förklara hur det kan vara så det har jag inget emot. En av sköterskorna på avdelningen sa idag också att jag ser oftast så pigg ut så jag kan nog lätt dölja hur jag mår ibland om jag har en sämre dag, och det berättade hon framförallt för att informera studenten där att även om jag ser pigg ut nu har jag haft det sjukt tufft. Det förstår jag att andra kan ha svårt att tänka sig. Jag har också med mig mycket vilja och intalanden från mig själv vilket gör att jag ibland lägger på lite krut fast orken inte alltid finns där om ni förstår vad jag menar? 
 
Mycket hoppande nu mellan ämnena. Men ni förstår kanske att dagarna rullar på utan att man arbetar alltså. Det är nya saker varje dag och prover hela tiden. Jag har inga svar på behandligen fortfarande utan det jag vet är vilka blodvärden jag har och det säger inget om resten. Däremot har jag också satt igång med en intensiv behandling för att hjälpa immunförsvaret och benmärgen i kroppen nu. Den orkar tyvärr inte bygga upp mitt naturliga skydd mot infektioner mm så jag tar några sprutor hemma i veckan för att hålla detta i schack. Mycket händer bakom stängda dörrar alltså. 
 
Nu ska jag återgå till att se serier med hjärtat, ville bara uppdatera lite om läget då jag såg att flera av er varit in här och läst lite. Kul att ni gör det. KRAM!
 
mååste visa er hur fint det var i stan innan helgen: 
 
 
Till top